Lidl bakmix Surinaams eiercake Eksi Koekoe

Ervaring Lidl Eiercake Surinaamse Eksi Koekoe

Lidl Bakmix Surinaamse Eksi Koekoe Eiercake

Voor kerst was ik bij Oma. Oma houd erg van cake. Dus dachten ik: zullen we niet een makkelijke Surinaamse Eksi Koekoe of Eiercake maken? Ik zag de verpakking in de aanbieding bij de Lidl dus zo gezien zo gekocht. Omdat je niet veel nodig hebt was het een perfecte idee voor een snelle bereiding. Normaal bak ik niet zo veel maar goed,
Oma blij, iedereen blij.

 

Bevat per 100g ca.:

  • 257 kcal
  • 7g eiwit
  • 5,4g vet
  • 45,4g koolhydraten waarvan
  • 21g suikers
  • 0,8g zout
  • Prijsindicatie: € 0,50,- p.p.

Let even op: omdat we nog eieren en vet gebruiken zullen deze waardes zo niet kloppen (bovengenoemde waardes staan op de verpakking)

Beschrijving

Het is een papieren verpakking met leuk design. Echt surinaams zou je zeggen. Omdat ik niet uit de hoek kom kan ik hier geen oordeel vellen. Maar alsnog leuk bedacht en makkelijk beschreven. Omdat de voedingstabel alleen de waardes van de inhoud van de Eksi koekoe bakmix weergeeft moeten jullie wel nog de waardes van de zelf toegevoegde ingrediënten bijtellen. De Eiercake zou wel lekker worden maar let er wel op.
Voedingswaardes voor eieren vinden jullie hier

Under de strep:

De bakmix “Eiercake-Mix” is zeer makkelijk te bereiden. Geen enkel probleem. Ik zelf heb dan wel geen roerapparaat dus deed alles met hand, maar ook dat is goed te doen. Duurt dan wel iets langer. Je hebt voor de bakmix ca 60 min nodig (incl baktijd).
Alleen de smaak was tja, was lekker maar ja ik dacht hij zou meer naar ei smaken voor de rest lekker.

Beoordeling
De Eiercake bakmix Eksi-Koekoe is een: aanrader

  • Tijd: 9/10
  • Volledigheid: 10/10
  • Duidelijk: 9/10
  • Smaak: 8/10
  • Easy-factor: zeer easy
  • [ratings]

Benodigdheden voor 4-6 personen:

De eieren voor de eiercake-mix moeten jullie nog zelf toevoegen. Je kan ze gelijk bij de Lidl kopen. Ik koop altijd de vrije uitloop eieren. Die zijn net iets duurder maar wel lekker en het geeft je een goed gevoel.

ingrediënten

  • 4 eieren
  • 50 ml water
  • 120 ml zonnebloemolie
  • alles op kamer temperatuur
  • Oven: 165c hetelucht of 180c elektrisch.
  • Tijd: 60 min (en dat klopt: 65 min gemeten)

Bereiding

  1. Verwarm de oven en plaats de rooster in het midden.
  2. Vet de cakevorm met boter (ik gebruik cocosvet
  3. Doe de bakmix voor de eiercake, de eieren, het water in de kom
  4. Meng op de hoge stand voor 5 min tot het een dik en goed luchtige beslag wordt
  5. Zet de mixer op een lagere stand en meng voorzichtig de zonnebloemolie in het beslag
  6. Vul de cakevorm met het eiercake beslag en bak de het geheel voor ca 45min in de oven totdat het goudbruin is
  7. Gebruik een satéprikker om in de eiercake te prikken. Komt deze er schoon uit? dan is de cake klaar!
  8. Laat de cake nu eenig tijd afkoelen, ca 5min. haal hem uit de cakevorm en laat hem nog een uur op een rooster afkoelen. Bestrooi nu de eiercake met poedersuiker. (deze stap heb ik weggelaten ivm extra kcal en carbs.

Variaties

  • gebruik palmbloesem suiker voor meer smaak
  • gebruik echte vanille voor nog meer smaak

Commentaar achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*