pasta carbonara ingrediënten

Pasta carbonara eenvoudige en snel te bereiden

Bevat per portie ca:

  • 642 kcal
  • 18,6g eiwit
  • 40,5g vet
  • 51g koolhydraten
  • Prijsindicatie: € 1,50,- p.p.

Beschrijving

Als de winter terug komt is het lekker pasta tijd… Wat niet ander dan eenvoudige pasta carbonara. Warm je hart op met deze klassieker uit de cuisine: la pasta carbonara. Deze carbonara zijn heerlijk met fusilli. Vergeet de zakjes á la Maggi , pasta carbonara is een van de makkelijkste recepten ter wereld! Het zijn maar 4 ingrediënten die iedereen in zijn keuken heeft.
En wat is er nu niet lekker aan? Pasta en spekjes.

Ben je vegetarier? Bij de vegetarische slager kan je ook vega-spek kopen. Net zo lekker als de echte. Dat weten we uit ervaring.

pasta carbonara kokenpasta carbonara op tafelpasta carbonara spek bakkenpasta carbonara ingrediënten

Benodigdheden voor 2 personen:

ingrediënten

  • 200g pasta naar keuze (bijv. fusilli, andere pasta werkt net zo goed)
  • 150g spekblokjes
  • 25cl crème fraiche (gewoon 1 bakje, hoeveelheid maakt niet echt uit
  • 2 eien

Bereiding

  1. Breng water met wat zout aan de kook en gooi de pasta erin.
  2. Tijdens het garen van de pasta ga je door met de volgende stappen.
  3. Gooi de spek in een pan, laat het bakken tot het een beetje bruin komt
  4. Als de spek gaar is, doe het vuur uit
  5. Voeg de crème fraîche aan de spek toe, en mix het samen met een beetje zout & peper
  6. Meng alles samen. Voor iets bijzonders doe je een eidooier als versiering bovenop. en JA, jij bent al klaar !

Variaties, pasta carbonara

  • Voeg parmesan kaas in de sauce toe
  • Maak het vegetarisch door spek van de vegetarische slager te gebruiken

Korte samenvatting

Dit recept is ideaal als je niet goed bent met koken: niet iedereen weet het secret van de pasta carbonara ;). Dus vergeet de zakjes uit de super en maak het vanaf nu zelf!.

Crème fraîche is wel anders dan slagroom. Als je wilt kun je ook een light crème fraîche gebruiken om kcal te besparen, maar geen melk of andere melkproducten. Het gaat hier echt om de texture van de sauce.

Geen reactie meer mogelijk.