businessinsider verpakketten goedkoper ingrediënten analyse

Businessinsider: is verspakket goedkoper dan ingrediënten los kopen?

Een tijde geleden heeft Businessinsider.nl een artikel over de kosten van verspakketten van Jumbo Albert Heijn een uitgebreid bericht geschreven. Net als hun heeft ook Avrotros Radar over dit thema uitgebreid verslag gedaan. In mijn post “avrotros radar verpakketten” kunnen jullie meer lezen en vinden.

Korte samenvatting van hun artikel

In de artikel van Businessinsider heeft Lorraine Marlisa het over de vraag: “Is het (verspakket) goedkoper dan de ingrediënten los kopen?”

Door een deel preface te lezen (je komt van werk, bent moe en wil een soort kant-en-klaarmaaltijd maken en niet zelf bedenken). Ook hier moet alles lekker vers zijn.

Lorraine geeft heel goed aan dat niet alle ingrediënten los verkrijgbaar zijn. Zo als helaas Radar heeft niet opgemerkt zijn aardappel en een wortel heel moeilijk los te koop. Anders dan andere vergelijkers heeft Lorraine heel goed aangegeven hoe ze de prijs hebben berekend. Dus per kleinste verpakking te verkrijgen bij de supermarkt.

Deze manier van aanpak is heel fijn om te lezen want ze houd rekening met het “experiment” opzet kuilveulen die zo een vergelijking kan hebben. Dus goed gedaan, het lijkt bijna wetenschappelijk goed uitgezocht.

businessinsider-verpakketten-onderzocht-artikel
businessinsider-verpakketten-onderzocht-artikel

Zijn verspakketten goedkoper volgens businessinsider?

Zoals de hele artikel hier over schrijft en goed uitlegt zijn de artikelen als je ze los koopt duurder. Een verspakket heeft altijd de juiste hoeveelheid aan ingrediënten / benodigdheden voor het recept. Lorraine gaat zelfs verder (en dat is echt leuk om te zien), ze berekend naar ratio (nivelleert) de producten in een verpakking op de hoeveelheid die nodig is om het verspakket te maken. Bijv. ze koopt rode pepers om de sambal te maken (of ze berekent het). Ik zou zeggen: je koopt een verpakking met waspeen, de inhoud zou je dan met de aankoopprijs delen en later de nodige hoeveelheid mengverhoudingen.

2 peen nodig. 10 in de verpakking verkoopprijs 1.99 = 1.99/10 = (0.19*2)= 0.38. Maar ja je moest toch de heelverpakking kopen.

Zelfs als je op deze manier de de ingrediënten benodigd voor verspakketten aangelijkt ben je theoretisch duurder uit, plus praktisch als nog, want je moet de hele verpakking kopen.

Verspakketten zijn goedkoper?

Dus, na het duidelijk maken dat je de verspakketten onder de supers niet kan vergelijken, (want iedereen gebruikt een andere receptuur) is haar oordeel wel duidlijk.

Ja, de verspakketten zijn goedkoper, als je alleen de ingrediënten voor een gerecht wil kopen.

Ze zijn duurder als je de zelfde hoeveelheid wil koken, bijv. voor 10 man. Dan kan je beter de ingrediënten loskopen. Maar dat is mierenneuken.

Tot slot links

Goed artikel, leuk gedaan en echt moeite ingestopt, want alle prijzen uitzoeken is bijna een dagtaak!

Hier gaat het naar de artikel van businessinsider:

jumbo supermarkt

Commentaar achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*