radar_NPO1_verspakketten_uitzending

Avrotros radar Verspakketten voordeliger?

Vandaag(dus op 6-1-2020) heb ik op NPO1 avrotros het programma radar gekeken. Hier heeft Brenda Hoff van Brendakookt.nl het over de geliefde verspakketten gehad. Ze maakte de Curry Madras, en Pompoensoepen. Zoals jullie weten heb ik een aantal ook al bereid en vind je mijn ervaringen hier: Curry Madras van Lidl.

Wie is Brenda Hoff?

Brenda is een foodblogger bijna een BN’er op het gebied van makkelijke en toegankelijke kookkusten en recepten.

Wie heeft het ook over: Zijn verspakketten voordeliger/goedkoper?

Een tijde geleden heeft ook businessinsider een stuk gescheven over verspakketten en de prijs kosten en of ze goedkoper dus voordeliger zijn. hier is mijn blogpost van businesinsider.

Verspakketten getest met foto’s en review

radar_NPO1_verspakketten_uitzending
radar_NPO1_verspakketten_uitzending

Wat zijn de ervaring met verspakketten?

Tot tegenstelling van Brenda ben ik met de supermarkten en de instructies wel eens. Het is beter alles eerst te snijden en dan te bakken/ te bereiden. Toen ik de hogere hotelschool deed was dat ook altijd de advies van de chef, want:

  • je komt niet in stress, uien en knoflook kunnen snel aanbranden
  • als je alles hebt voorbereid kan je beter op de smaak/gaarheid letten (Brenda’s zoete aardappelen waren nog niet gaar), dat heeft ermee te maken dat ze waarschijnlijk zelf bezig was met schillen en snijden.
  • verspakketten zijn gemaakt mensen die minder ervaring met koken hebben, dus eerst voorbereiden dan rustig bereiden. Naarmate je ervaring hebt opgebouwd kan je as-you-go of on-the-fly ingrediënten van de pakketten snijden en wassen.
  • Schillen, en klokhuizen etc, kan je gemakkelijk op een hope gooien en dan in de prullenbak verplaatsen (bespaart kruis-contaminatie)
  • #hygiëne, Brenda heeft helaas tijdens het koken ringen om, HACCP regels verbieden het dragen van sieraden tijdens het koken. Reden zijn: hygiëne (bacterie), metal allergie (deeltjes kunnen in het eten komen), gevaar van letsel (ergens blijven hangen), metaal in contact met zuur (zilver) kan verkleuren.

Zijn verspakketten voordeliger

Met deze stelling ben eens. Het is op dit vlak door radar goed onderzocht waarom:

  • heb je ooit 2 wortelen gekocht? of twee groenten bouillonblokjes?
  • hoe doe je het met de currypasta?
  • of een sinaasappel etc.

Dus koop jij de ingrediënten voor een curry madras, dan zou je gelijk een groot hoeveelheid van de ingrediënten moeten kopen, veel meer dan nodig. Hierdoor is de aanschafprijs duidelijk duurder. Neem het citroengras wat Brenda probeerde de kneuzen: AH, Jumbo en Lidl verkopen dat gras per 3-6 stengels voor ca. 1,99, je hebt voor de curry maar een stengel nodig. Ik hoop dat jullie berijpen wat ik bedoel.

Per definitie ben je met een verspakket goedkoper uit als het om een eenmalig gerecht gaat.

De Supermarkten proberen het consumenten gerechten aan te bieden die de consument ander niet had bereid. Het is een “koop een keer en kook idee”.

Studenten, singles, gestreste mensen, of iemand die minder handig met koken is kan op die manier toch een romantische date verzorgen. Koop de soep, de curry en een dessert en je hebt er zo een drie gangen menu.

Radar of Brenda is wel gelijk versheid groenten

Branda en radar zijn wel gelijk met de versheid van de groenten. Ik heb ook, helaas bij de Jumbo, een rotte paprika, en vaker problemen met knoflook (bij iedere supermarkten). Ik zou de makers van Jumbo adviseren een andere verpakking te kiezen waar beter lucht doorheen kan stormen, ook, i.p.v. een maar twee of drie knoflookrandjes meegeven.

Juist bij knoflook, zoals Brenda het zei, zie je van de buitenkant niet of het nog goed is.

Mijn mening over de uitzending Radar: ” verspakketten ook voordelige pakketten”

Het is zeker de moeite waard om te bereiden! En ja ze zijn gellijk me de versheid, dus goed opletten.

Lidl bijv. verkoopt zijn pakketten als ze bijna verlopen zijn voor 0.25EUR. Dat kan Jumbo ook doen.

Juiste prijzen? Dat laat ik even voor wat het is, want een verspakket is gemaakt voor een gerecht, je gaat niet alle groenten apart kopen. Een pompoen krijg je los, een ui niet! dus hoe ga je dat dan doen? Radar maakt hier helaas een denkfoutje 🙁

Heb je ook een mening? wil je iets kwijt of heb je zelf ervaring met verspakketten? Laat een commentaar hieronder achter! Dank jullie voor het lezen en: gewoon blijven koken.

Links naar Avrotros en radar

De uitzending van deze objectieve bijdrage is hier de vinden:

Avrotros uitzending verspakketten

Op het eind van haar blogpost zien jullie Brenda met de verspakketten

jumbo supermarkt

Commentaar achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*