Over ons

De snelle hap is bedoelt om jullie inspiratie en motivatie voor een gezond leven te geven terwijl jullie en ook wij een druk leven leiden. We zijn Clara en Josef, niet van Nederlandse bodem maar hebben de passie voor land, cultuur en mensen. 

Clara Thomas

Ik ben Clara, 21 jaar oud. Frankrijk is het land waar ik vandaan kom maar inmiddels woon ik voor 13 maanden in Nede
rland.

Ik vind het zooo leuk hier! Mijn favoriete moment? Een kopje koffie, in de zon met een goede vriend erbij om over het leven te kletsen. Een stukje cheesecake mag er absoluut niet misschien. Heeeeerlijk!
Hier begon mijn passie

voor het bereiden van lekkernijen; met taarten en hapjes.
In het verleden heb ik veel taarten en cakes met decoraties voor verjaardagen gebakken. Decoratie staat hierbij in de focus. Dus een taart met een Frans uiterlijk :).
Belangrijker dan het bakken en bereiden van taarten is het gezonde eten. Gezond eten op tafel hoeft niet duur te zijn. Meestal hebben mensen geen tijd, en dan gaan ze een kant en klaar maaltijd uit de supermarkt halen, en dat lieve lezer, dat is niet goed. Het blijft altijd duurder dan wat zelf koken. Makkelijk koken hoeft niet moeilijk te zijn!!
Van geboorte aan is voedsel wat jij aan het leven houdt en je energie krijgt. Jij bent wat jij eet! Dus gewoon voor kleurrijk en gezond gaan 🙂

Josef Weirauch

“Eten is leven en leven is een stuk is leuker als je gezond bent”. Mijn naam is Josef, ik ben 32, heb een kantoorbaan in de online marketing industrie en hou heel erg van gezond koken. Naast het bereiden van gerechten, sport ik 3-4 keer per week. Hierbij staan full-body oefeningen centraal ook wel functional training genoemd. Geen machines maar oefeningen met attributen zoals springtouw, challenge bags or (truck)banden. Sinds 16 jaar eet ik vegetarisch en sinds 2 jaar beperk ik het gebruik van melkproducten zoals kaas, melk or kwark. Omdat het leven steeds drukker wordt, en wij met zijn allen steeds minder tijd hebben, heb ik me gefocust om maaltijden te bereiden die binnen 15min klaar op tafel kunnen staan.

Van origine ben ik Duits, dus mijn recepten zullen altijd een Duits vluchtje hebben. Denk aan aardappels of eieren. Voor de rest hou ik heel erg van kokos, tomaten (mhhh…), volkoren graan, en alle soorten groenten en fruit.
In mijn vrije tijd doe ik een part time Master of Science in Information Technology met specialisatie in de blockchain technologie.