Koffiebonen proefpakket- vergelijken

Zoals jullie misschien weten is koffie lekker, nou ja dat is bekent. Dus ook ik drink veel koffie. Omdat koffie toch van smaak verschild is het wel leuk om in de zoveel tijd andere koffiebonen in huis te hebben. Er zijn en veelal van koffiebonen, brandingen zoals licht of donker, herkomsten (bronnen) en manieren van bereidingen. Hiervoor heb ik deze blogpost geschreven. De bedoeling is dat jullie een inkijk krijgen van de koffiebonen proefpakketten die er zijn, wat er inzit en of ze een goede aanrader zijn.

Koffiebonen proefpakket waar kijken we naar?

We kijken bij een koffiebonen proefpakket voornamelijk naar de inhoud en naar de prijs. Wat zou het kosten om de producten apart ieder voor zich in te kopen, hoe is de verpakking, is het koffie proefpakket snel in huis. Belangrijk voor het lekkere bereiden van koffie is ook de bereidingswijze. Is deze goed beschreven? En wordt er ook achtergrond informatie meegeven.

Scrol naar beneden voor het de vergelijker.

Koffie bereiden bestaat uit voornaamlijk drie hoofdonderdlen:

  • 1. Het malen van koffiebonen in een koffiemolen. Afhankelijk van het pakket zijn de koffiebonen al gemalen en of los verpakt of wordt de koffie capsules, pad of dergelijke verkocht.
  • 2. De gemalen koffie in een koffiemachine, filter (slowbrew) of de capsule in een bijhorende machine doen.
  • 3. Hierna begint het brew-proces, dus het heet water op de koffiebonen gieten. Dat kan door middel van druk (espresso) vaak bij capsules en of het overgieten van water.

Boven beschrevene geld voor het standaard bereidings proces van koffie. Hier naast heb je nog veel meer andere systemen zoals airpress, cold-brew of turkse bereiding. Koffie zoals oploskoffie laten we gewoon even voor wat het is.

Maar waar komen koffiebonen vandaan?

Koffie bonen komen vanuit de hele wereld, dat kan van Braziel tot Honduras en zelf sommige streken in Europa zijn hieronder vind je een lijst direct vanuit de website koffie producing countries. De tonnage zou ongetwijfeld nu weer anders zijn, maar het geeft wel een idee.

Top 10 landen koffiebonen productie

ranglandproductie /ton
1Brasiel2.592.000
2Vietnam1.650.000
3Columbia810.000
4Indonesië660.000
5Ethiopië384.000
6Honduras348.000
7India348.000
8Uganda288.000
9Mexico234.000
10Guatemala204.000
koffie productie per land in ton

In Europa word alleen in Spanje koffie verbouwd, het is niet vel maar is daar wel te vinden. Deze plantage is te vinden in Gran Canaria

Wat is de prijs van koffiebonen op dit moment?

volgens de commodity beurs rond de €2,5 per kg. dat veranderd dagelijks. Op de ICO.org vind je alle prijzen per dag bijgewerkt. (zie links beneden)

Wie maakt koffiebonen proefpakketten?

Aanbieders van koffiebonen proefpakketten

Hier vind je een korte lijst van aanbieders als het gaat om koffiebonen proefpakketten. Ik heb op gratis verzending en de vanaf prijzen geselecteerd. Omdat prijzen altijd veranderen kunnen deze in loop van de tijd veranderen dus niet boos zijn als deze niet kloppen. alles is ambachtelijk in elkaar gezet. *last update 9-9-2020

NaamGratis
verzending
prijs
v.a.
naar de shop*
koffievoordeelv.a. € 20,-14,99koffievoordeel.nl
koffievergelijkv.a. €75,-n.v.t.koffievergelijk.nl
koffietheeplazanee, 3,9536,95koffietheeplaza.nl
wereldkoffiev.a. 60,-n.v.t
dekoffieboonnee, 4.959,95
Lijst van koffiebonen proefpakket aanbieders, prijzen kunnen veranderen.

Verdere bronnen als het om koffie en koffiebonen gaat:

Industry report coffee market europe

ico.org international coffee organisation coffee prices

jumbo supermarkt

Een reactie

  1. Hoe ik wist niet dat zo iets bestaat! ik heb net de nespresso proefpakket bij koffievoordeel gekocht.

Commentaar achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*