Pasta met lekkere Pesto-Hummus Sauce

Bevat per portie ca:

  • 700 kcal
  • 38g eiwit
  • 9g vet
  • 50g koolhydraten
  • Prijsindicatie: € 2,- p.p.

Beschrijving

Een pasta maaltijd is heel makkelijk om te bereiden. Plus, je kun het voor bij de lunch eten; koud of warm dat maakt niet uit. Eet je pasta koud dan wordt deze moelijke door de lichaam verwerkt dus neem je minder kcal op. Heb je een magnetron op werk kan je de salade makkelijk verwarmen. Dit recept is ideaal voor mensen die gezond willen eten.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

ingrediënten

  • 1 glas kikkererwten van ca. 350g
  • 3 tafelleppels pesto
  • 500g snelkookpasta naar keuze (we hebben bruine boekweit noedels gebruikt, maar noedels zijn ook mogelijk)
  • optioneel: sap van een half lemon
  • snufje zout en peper voor het afronden

Bereiding

    1. Kok de pasta in een pan. Als de pasta aan het koken is kun je doorgaan met het bereiden van de sauce.
    2. Voeg de kikkererwten (met het water!) in een voedselverwerker, samen met de pesto sauce (+ evtl wat lemon sap).
    3. Mix alles voor een paar minuutjes tot het een sauce.
    4. Laat de pasta uitlekken, en verspreid de saus erop. Een paar tomaatjes voor de sier zijn zeker welkom!

Variaties

      • gebruik 1 avocado ipv pesto
      • gebruik verse spinazie voor meer vezels

Korte samenvatting

Dit recept is makkelijk en snel. Heb je onverwacht visite kan je deze heerlijke Hummus & Pesto pasta binnen 10-15 min op tafel brengen.
Met ca. 10g eiwitten per portie is dit recept ook ideaal voor sporters, of mensen die aan het afvallen zijn.

De salade is tot maximaal 3 dagen in de koelkast houdbaar.

Commentaar achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*