Lidl Verspakket voor Erwtensoep klaar

Ervaring Lidl Verspakket voor Erwtensoep

Lidl Verspakket voor Erwtensoep in mand

Verspakket voor Erwtensoep

Vandaag gaan we het verspakket van de Lidl voor het Erwtensoep (Erwtensoeppakket) bereiden en testen.

[box type=”info”] Bevat per 100g ca.:

  • 112 kcal
  • 6,8g eiwit
  • 0,7g vet
  • 15,7g koolhydraten waarvan
  • 4,1g suikers
  • 0,06g zout
  • Prijsindicatie: € 1,50,- p.p.

[/box]

Beschrijving

De winter is er weer. Niet echt koud maar wel lekker cozzy :). Voor de koude dagen hebben we weer een leuke verspakket van de Lidl uitgezocht en bereid.
De eerst indruk van het erwtensoep vleespakket is goed. Zoals op de fotos te zien is alles vers en alle ingrediënten waren voldoende aanwezig. Lidl kwaliteit!

Under de strep:

Een zeker makkelijke soep. Je moet alleen 90 min de tijd nemen.Als je niet geoefend bent reken maar met 110min! Voor de rest vult de soep lekker en is best snel bereid en is gezond.
De smaak is zeer lekker. Daarom zou ik niet weten hoe ik de smaak zou moeten beschrijven. Alles is goed gegaan dus super smaak :).

[box type=”info”]
Beoordeling
De het Erwtensoeppakket is een: aanrader

  • Tijd: 9/10
  • Volledigheid: 10/10
  • Duidelijk: 9/10
  • Smaak: 9/10
  • Easy-factor: easy

[/box]

[wzslider lightbox=”true”]

Benodigdheden voor 4-6 personen:

Deze moeten jullie nog zelf toevoegen. Je kan ze gelijk bij de Lidl kopen. Het rookworstje moeten jullie wel bij de slager kopen (als Lidl ze niet heeft). Spekjes vind je in de vleeskoeling achter ergens.

ingrediënten

  • 500 g spekreepjes (bijv. omdat ik vegaan ben laat ik deze weg)
  • 1 rookworst (ik gebruik de worst van de vegetarische slager)
  • 1,5 liter water
  • zout en peper
  • Tijd: 90 min (en dat klopt: 93 min gemeten)

Bereiding

  1. Was de spliterwten van het verspakket in een zeef. Breng in een soeppan hat water met de erwten, (dus de spekreepjes), de laurierbladeren en wat zout aan de kook.
  2. Kook het geheel in ca 60 min gaar. Als er schuim ontstaat verwijder deze. Vergeet het roeren niet!
  3. Maak de groenten schoon. Schil de knolselderij en wortel en snijd deze beide in blokjes. Snijd de prei in halve ringen. Pel en snipper de ui. Hak de bladselderij heel fijn!
  4. Voeg de groenten en de bladselderij toe. Kook het geheel nog 30 min zachtjes door.
  5. Bereid de rookworst. Dus in ons geval: 12min in een warmwaterbad (in de vacuümverpakking.
  6. Na de 12 minuten snijd de rookworst voor het opdienen in plakjes van ca 0,5 cm of halve duimen brede plakjes.
  7. Breng alles op smaak met wat peper en zout 🙂
  8. serveer met wat roggebrood

Variaties

  • Gebruik echte rookworst van de keurslager
  • Je kan ook Unox worst gebruiken 🙂
  • gebruik een staafmixer om de helft van de soep even te vermalen (wordt het lekker smeuïg)
jumbo supermarkt

8 reacties

  1. Hi. I have checked your Erwtensoep. Is that a real Dutch dish? I am an expat from the US so it is nice to see how to prepare that soup. Are you on planning on making videos? I believe that would be a great addition.
    Best Oscar

    • Hi Oscar, thank you for your kind words. Yes, Erwtensoep is 100% Dutch another word is Snert. I am planning on making videos. please be patience. I am in the middle of getting the right stuff for that.

  2. Zitt de rookworst ook bij de calorieën berekening in?.

  3. Hi. I have checked your desnellehap.nl and i see you’ve got some
    duplicate content so probably it is the reason that you don’t rank high in google.
    But you can fix this issue fast. There is a tool that creates content
    like human, just search in google: miftolo’s tools

  4. Ik kook nooit, kan het ook niet en vindt het ook niet echt leuk. (maar omdat mijn vrouw het fijn vind om af en toe alleen maar te hoeven aanschuiven, doe ik het wel… met Lidl Verspakketten) 🙂 Het Erwtensoep verspakket is inmiddels een van mijn Lidl favorieten (naast nog 5 of 6 andere haha).
    Ik doe naast de bijgeleverde spliterwten nog evenveel (geweekte) hele erwten erbij en bak de spekreepjes van te voren even aan. Ook doe ik er -naast een rookworst- nog zo’n 250 á 300 gram verse worst (of rundersausijzen) bij. Zo krijg je nog meer, nóg lekkerdere erwtensoep.
    Grootste nadeel; inmiddels staat iedereen zowat in de rij voor een (diepvries)bakje erwtensoep… 🙂

Commentaar achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*