Lidl Verspakket voor Erwtensoep klaar

Ervaring Lidl Verspakket voor Erwtensoep

Lidl Verspakket voor Erwtensoep in mand

Verspakket voor Erwtensoep

Vandaag gaan we het verspakket van de Lidl voor het Erwtensoep (Erwtensoeppakket) bereiden en testen.

Bevat per 100g ca.:

  • 112 kcal
  • 6,8g eiwit
  • 0,7g vet
  • 15,7g koolhydraten waarvan
  • 4,1g suikers
  • 0,06g zout
  • Prijsindicatie: € 1,50,- p.p.

Beschrijving

De winter is er weer. Niet echt koud maar wel lekker cozzy :). Voor de koude dagen hebben we weer een leuke verspakket van de Lidl uitgezocht en bereid.
De eerst indruk van het erwtensoep vleespakket is goed. Zoals op de fotos te zien is alles vers en alle ingrediënten waren voldoende aanwezig. Lidl kwaliteit!

Under de strep:

Een zeker makkelijke soep. Je moet alleen 90 min de tijd nemen.Als je niet geoefend bent reken maar met 110min! Voor de rest vult de soep lekker en is best snel bereid en is gezond.
De smaak is zeer lekker. Daarom zou ik niet weten hoe ik de smaak zou moeten beschrijven. Alles is goed gegaan dus super smaak :).

Beoordeling
De het Erwtensoeppakket is een: aanrader

  • Tijd: 9/10
  • Volledigheid: 10/10
  • Duidelijk: 9/10
  • Smaak: 9/10
  • Easy-factor: easy

Benodigdheden voor 4-6 personen:

Deze moeten jullie nog zelf toevoegen. Je kan ze gelijk bij de Lidl kopen. Het rookworstje moeten jullie wel bij de slager kopen (als Lidl ze niet heeft). Spekjes vind je in de vleeskoeling achter ergens.

ingrediënten

  • 500 g spekreepjes (bijv. omdat ik vegaan ben laat ik deze weg)
  • 1 rookworst (ik gebruik de worst van de vegetarische slager)
  • 1,5 liter water
  • zout en peper
  • Tijd: 90 min (en dat klopt: 93 min gemeten)

Bereiding

  1. Was de spliterwten van het verspakket in een zeef. Breng in een soeppan hat water met de erwten, (dus de spekreepjes), de laurierbladeren en wat zout aan de kook.
  2. Kook het geheel in ca 60 min gaar. Als er schuim ontstaat verwijder deze. Vergeet het roeren niet!
  3. Maak de groenten schoon. Schil de knolselderij en wortel en snijd deze beide in blokjes. Snijd de prei in halve ringen. Pel en snipper de ui. Hak de bladselderij heel fijn!
  4. Voeg de groenten en de bladselderij toe. Kook het geheel nog 30 min zachtjes door.
  5. Bereid de rookworst. Dus in ons geval: 12min in een warmwaterbad (in de vacuümverpakking.
  6. Na de 12 minuten snijd de rookworst voor het opdienen in plakjes van ca 0,5 cm of halve duimen brede plakjes.
  7. Breng alles op smaak met wat peper en zout 🙂
  8. serveer met wat roggebrood

Variaties

  • Gebruik echte rookworst van de keurslager
  • Je kan ook Unox worst gebruiken 🙂
  • gebruik een staafmixer om de helft van de soep even te vermalen (wordt het lekker smeuïg)

Commentaar achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*