[box type=”info”] Bevat per portie ca.:
- 200 kcal
- 2g eiwit
- 10g vet
- 7g koolhydraten
- Prijsindicatie: € 1,50,- p.p.
[/box]
Inhoud
Beschrijving
Een wortel-kokossoep hoeft niet moeilijk te zijn! Dit recept neem je direct naar Azië. Kokosmelk is bekend voor zijn uitzonderlijke romige smaak, maar het is ook een heerlijke ingrediënt die jouw soep het speciaal extra geeft. Wil je jouw melkproducten consumptie verminderen is dat een zeer geschikt recept. Heb je zeer weinig tijd vanwege een drukke agenda, nou ook dan is het een goed recept om snel een warm gerecht op tafel te brengen.
Roster wat bruin brood erbij en je zit goed vol.
[wzslider height=”400″]
Benodigdheden voor 2 personen:
ingrediënten
- 4 wortels
- evtl een middelgrote aardappel voor het binden
- 20cl kokosmelk (ipv creme fraiche)
- curcuma of curry-poeder
Bereiding
- Breng water met wat zout aan de kook en voeg de gesneden wortels erin.
- Na 10 minuutjes, voeg de kokosmelk toe.
- Doe nu de curcuma erbij. Je kan ook curry-poeder gebruiken
- Laat nu alles goed zacht koken, zodra het zacht is, kun je met een staafmixer de soep egaliseren.
- Rond de soep met zout en peper af
Variaties
- Gebruik wat parmezaanse kaas om een leuke smaak te geven
- Voor de bijt kan je ook (apart) granen koken en deze later bijvoegen (stap 5)
Korte samenvatting
Ideaal als je niet goed ben met koken: niet iedereen weet dat je maar 3-4 ingrediënten nodig hebt 😉 Je kan ervoor kiezen om je kunsten goed tentoon te stellen of het eenvoudige geheim verklappen.
Speciaal voor de mannen adviseren wij een IPA (vedett) een goed hopig biertje of (tevens voor de dames) een lichte witte wijn.
[box type=”info”]
Kokosmelk ss anders dan slagroom. De textuur van kokosmelk lijkt om die van creme fraiche. Kokosmelk wordt van het (witte) kokosvlees gemaakt. In de Fabriek wordt het vermalen en met water verdunt. Het is zo zegt men gezonder dan creme fraiche. Kokosmelk, melk uit de tropen.
[/box]