Snelle eenvoudige pompoensoep

Bevat per portie ca:

  • 130 kcal
  • 1,6g eiwit
  • 2,9g vet
  • 5g koolhydraten
  • Prijsindicatie: € 1,50,- p.p.

Beschrijving

De hokkaido pompoen is zeker een van de lekkerste pompoenen die er zijn. Dus we zullen hem aanraden voor onze pompoenensoep. Als je een biologische pompoen koopt dan hoef je hem alleen maar schoon te maken. Leuk om te weten: De pompoen komt oorspronkelijk de VS en is in de 19de eeuw naar Japan (door reizigers) gebracht. Daar is de pompoen door boeren tot zijn huidige vorm en smaak op hoogte gebracht.
De hokkaido is vernoemd naar de ijsland waar hij veredeld is. Zeer boeiend te weten: Pompoenen behoren tot de Cucurbita-planten (lat.). Courgette, meloenen, augurken horen ook tot deze planten stam.

Onze huidige soep is zeer makkelijk te bereiden, iedereen kan deze snel maken. Het is een ideaal soep als je (schoon)moeder onverwacht langskomt en je toch iets zelf wil maken. Omdat de pompoen zeer lang houdbaar is, is het aangeraden gelijk meerdere te kopen (als hij in de aanbieding is).

Benodigdheden voor 2 personen:

ingrediënten

  • 1 pompoen (bijv. hokkaido)
  • 1 blik kokosmelk
  • 3 uien
  • 3 knoflooktenen
  • 1 prei
  • zout en peper

Bereiding

  1. Fruit de ui, prei en knoflooktenen in een ruime soeppan totdat ze glazig zijn aan
  2. voeg er water toe (en wat zout)
  3. Tijdens het garen van de ui-mengsel maak de pompen schoon en snijd hem in blokjes van ca 4x4cm
  4. Gooi nu de pompoenstukjes in het water
  5. Laat de het geheel op middele vuur zacht koken (ca 10-15min)
  6. Pureer het geheel tot een gladde soep
  7. Voeg het blikje (ca 150 ml) kokosmelk toe. Jij bent al klaar !

Variaties

  • Tijdens het gaar koken kan je ook rijst in een aparte pan zacht koken. Serveer de rijst op een aparte board, zo krijg wat bijt in de soep en je raakt snel vol
  • Je kan de soep ook met andere kruiden verfijnen. Denk hierbij bijv. aan bieslook. (ook leuk voor decoratie)

Korte samenvatting

Ideaal als je een date hebt. 😉 Makkelijk snel en goedkoop. Het is een recept waar 2 mensen tegelijkertijd in de keuken bezig kunnen zijn.

Kokosmelk is te vergelijken met slagroom, maar dan met een zeer fijn sublieme smaak. Let wel op de hoeveelheid kokos bestanddelen. Goedkope melk is gemaakt van 60% kokos bestanddelen en een hoop door de EU goedgekeurde chemie. Als je zeker witl zijn koop je melk gemaakt uit min 80% kokos en wat water. Okay: hij mengt wat moeilijk als ze koud is, maar ze gaat toch in de soep dus dat maakt niet uit.

Commentaar achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*